Loading...
×

Просветне вести

STESSIE (ЕРАЗМУС + К220) у Софији

STESSIE (ЕРАЗМУС + К220) у Софији

Извор: Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања – https://ceo.edu.rs/stessie-erazmus-k220-u-sofiji/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=stessie-erazmus-k220-u-sofiji

STESSIE (ЕРАЗМУС + К220) у Софији


05.06.2024. У Бугарској је одржан четврти по реду тренинг у оквиру пројекта ЕРАЗМУС + К220 назван STESSIE (Strengthening & spreading the Toolbox for (self)-Evaluation and Stimulation Social Inclusion in Education). Партнери на овом пројекту су институције које се баве школском инспекцијом и квалитетом образовања из образовних система Белгије, Фландрије, Шпаније, Баскије, Француске, Малте, Велса, Естоније, Бугарске и Србије, Универзитет у Генту и међународна организација SICI (Standing international Conference of the Inspectorates). Представници Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања били су Јелена Недељковић и Александар Станисављевић, саветници из Центра за испите и екстерни евалуатори.

Поред представљања бугарског образовног система, Регионалног центра за подршку процесу социјалне инклузије и Националног инспектората образовања, активности су обухватиле посету школама са фокусом на упитник TESSIE 2.0 (Toolbox for evaluation and stimulation social inclusion and equity in education).

Наредни тренинг за партнере из земаља учесница биће одржан у Београду у периоду од 14. до 18.10.2024. године.

 

aleksa
Author: aleksa