Loading...
×

Просветне вести

Ученици осмог разреда полагали тест из математике у оквиру пробног завршног испита

Ученици осмог разреда полагали тест из математике у оквиру пробног завршног испита

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/ucenici-osmog-razreda-polagali-test-iz-matematike-u-okviru-probnog-zavrsnog-ispita/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић разговарала је данас са ученицима осмог разреда у ОШ „Веселин Маслеша“ у Београду, који су данас полагали математику у оквиру пробног завршног испита.

Министарка просвете пожелела је ученицима пуно успеха током пробног завршног испита и поручила им да тестове раде пажљиво и без треме.

Мој савет је да пре него што приступите решавању задатака који су пред вама, пажљиво прочитате упутства и текст задатка како бисте разумели шта се од вас очекује“, казала је она.

Министарка је објаснила да је циљ пробног завршног да ученике припреми и олакша им полагање  завршног испита који се одржава 17, 18. и 19. јуна.

Ученици су данас полагали тест из математике, док ће у суботу, 23. марта од 9 до 11 часова полагати тест из српског, односно, матерњег језика, а од 11.30 до 13.30 тест из одабраног предмета.

Ученици су се раније опредељивали који ће предмет полагати, а могли су да бирају између биологије, географије, историје, физике и хемије.  Након одржаног пробног испита, ученици имају могућност, да уколико се предомисле да промене предмет за полагање на завршном испиту. Промена предмета биће могућа од 8. до 11. априла.

 

 

Чланак Ученици осмог разреда полагали тест из математике у оквиру пробног завршног испита се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa