Loading...
×

Просветне вести

Другог дана Сајма образовања у Новом Саду на штанду Министарства представљене средње школе

Другог дана Сајма образовања у Новом Саду на штанду Министарства представљене средње школе

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/drugog-dana-sajma-obrazovanja-u-novom-sadu-na-standu-ministarstva-predstavljene-srednje-skole/

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block} Ученици и професори средњих школа представили су се данас на штанду Министарства просвете на 19. Сајму образовања „Путокази“.

Прва се представила Школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ из Сремске Каменице, затим Гимназија „Сава Шумановић“ из Шида и Машинска школа „Радоје Дакић“ из Београда које су посетиоцима Сајма представиле активности које реализују у оквиру обогаћеног једносменског рада. Овај начин рада подразумева да ученици заједно са својим наставницима, након редовних школских обавеза, реализују добро осмишљене активности кроз које ученици развијају интересовања и креативност.

Ученици и професори Основне и средње школа „9. мај“ из Зрењанина и Средње стручне школа из Крагујевца представиле су своје ученичке задруге и производе које у њима израђују.

У светлу уписа у средње школе, другог дана Сајма образовања у Новом Саду Министарство просвете је на свом штанду организовало Инфо кафе кутак где су посетиоци сајма могли да добију праве информације о упису у средње школе.

Такође, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања представио је еВежбаоницу, платформу путем које се осмаци могу припремати за завршни испит и која садржи више 4200 задатака.

За сутра, трећи дан Сајма образовања „Путокази“ у Новом Саду на штанду Министарства просвете биће настављене информативне радионице о завршном испиту и упису у средње школе, a Фондација Темпус представиће студентима могућности које пружају програми Еразмус+ и CEEPUS, као и о иницијатива „Студирај у Србији”.

Чланак Другог дана Сајма образовања у Новом Саду на штанду Министарства представљене средње школе се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa