Loading...
×

Просветне вести

Пружање психосоцијалне подршке ученицима, родитељима и запосленима у систему образовања након кризних догађаја

Пружање психосоцијалне подршке ученицима, родитељима и запосленима у систему образовања након кризних догађаја

Извор: Министарство просвете

Након кризних и трауматичних  догађаја који су се догодили у нашој земљи почетком маја 2023. године, Министарство просвете појачава рад СОС линије тако што ће уз подршку УНИЦЕФ током летњег периода од 1. јуна до 30. септембра 2023. године организовати дежурства на телефонској СОС линији у циљу пружања психосоцијалне подршке ученицима, родитељима и запосленима у систему образовања.

Сви ученици, родитељи и запослени у систему образовања који сматрају да им је потребна подршка и оснаживање у превладавању стреса и анксиозности након кризних догађаја могу позвати број 08000-200-201.

Дежурни саветници који ће пружати подршку су психолози и педагози, који ће уколико постоји потреба, упућивати на постојеће линије надлежних здравствених установа.

Подршка путем телефонске СОС линије ће бити доступна сваког радног дана од 8 до 16 часова у периоду од 1. јуна до 30. септембра 2023. године.

Чланак Пружање психосоцијалне подршке ученицима, родитељима и запосленима у систему образовања након кризних догађаја се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa