Loading...
×

Просветне вести

Милићевић честитао 62 године постојања Дома ученика „Милутин Миланковић“

Милићевић честитао 62 године постојања Дома ученика „Милутин Миланковић“

Извор: Министарство просвете

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић говорио је данас на свечаности поводом 62 године постојања Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић“ у Београду.
Милићевић је истакао да је ова установа ученичког стандарда током више од шест деценија успешно радила и остваривала резултате.
„Од свог оснивања до данас овај дом се развијао и унапређивао свој рад да би постао једна од најсавременијих установа ученичког стандарда. У овој установи се константно радило на побољшању образовних и васпитних активности и садржаја, као и на побољшању услова за смештај, исхрану, услова за учење, забавни и спортски живот за све кориснике“, рекао је он.
Милићевић је истакао да ученички домови и васпитачи који у њима раде имају веома важну улогу у васпитању и образовању ученика, као и у њиховом друштвеном животу.
„Ту ученици стичу нова знања и вештине, али и проводе време када се заврши настава. Важно је да то време буде квалитетно и садржајно. Због тога се ученицима у оквиру домова пружа могућност да слободно време организују учешћем у бројним секцијама, али и трибинама са актуелним и едукативним садржајем, а све у складу са  афинитетима ученика“, навео је Милићевић.
Он је рекао да је Дом ученика средњих школа „Милутин Миланковић“  пример добре праксе, јер својим ученицима обезбеђује све неопходне садржаје.

Чланак Милићевић честитао 62 године постојања Дома ученика „Милутин Миланковић“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa