Loading...
×

Просветне вести

Mинистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић честитала Дан студената

Mинистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић честитала Дан студената

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/ministarka-prosvete-prof-dr-slavica-djukic-dejanovic-cestitala-dan-studenata/

Mинистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић честитала је данас Дан студената, 4. април.

Данашњи дан је и прилика да се истакне значај стицања академског знања, као и улога студената у друштву. Повећање броја високообразованих људи и повећање квалитета њиховог образовања представља један од стратешких циљева Србије. Држави су потребни млади, који ће дати допринос у различитим сегментима нашег друштва. Студенти су свом знању и образовању снага сваког друштва“, истакла је министарка.

Она је поручила студентима да имају подршку Министарства просвете и да кроз партнерски однос са студентским организацијама и заједничко деловање значајно се унапређује високо образовање.

Наставићемо да ослушкујемо и одговарамо на потребе наших студената и да им пружамо потребну подршку на њиховом путу стицања знања и доброг квалитета живота“ навела је она.

Дан студената обележава у знак сећања на демонстрације које су студенти у Београду организовали 4. априла 1936. године, против јачања фашизма и када је убијен студент Правног факултета Жарко Мариновић.

Чланак Mинистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић честитала Дан студената се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa