Loading...
×

Просветне вести

Министарка присуствовала тематској настави у ОШ „14. октобар“

Министарка присуствовала тематској настави у ОШ „14. октобар“

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Министарка просвете проф др. Славица Ђукић Дејановић обишла је данас Основну школу „14. октобар“ у Београду и присуствовала тематској настави која се спроводи у школама првој недељи нове школске године у складу са Смерницама Министарства просвете за организацију и реализацију образовно васпитног рада у школској 2023/2024. години.

Она је обишла ученике првог и трећег разреда који су својим учитељицама данас обрађивали теме „Моја школа је мој други дом“, „Магична моћ речи“ и „Ја волим и поштујем себе и друге“.

Министарка је рекла да је данас чула врло креативне идеје и да ученици на врло леп начин реагују на тематску наставу.

Данас сам обишла Основну школу „14. октобар“ како бих чула утиске и сазнала како деца реагују на различите активности. Наставнице су усмереним активностима и креативношћу успешно реализовале смернице које је дало Министарство. Разговарајући са децом успевају да из њих изнедре смисао за топлину према другу и школи“, рекла је она.

Према њеним речима, идеја је да деца уз подршку наставника свакога дана раде на себи и унапређују односе са другима.

Ђукић Дејановић је истакла да тематска настава функционише на најбољи начин, јер у су наши просветни радници стручни и едуковани и имају великог искуства у организовању различитих активности.

Директорка Основне школе „14. октобар“ Светлана Илиев-Ћосић рекла је да је направљен план и да су наставници разредне наставе су изабрали пет тема, по једну за сваки дан.

Данас смо обишли три одељења у којима су се радиле различите теме. Деца су врло задовољна, врло су активна на часовима, показала су сву своју креативност“, навела је Илиев-Ћосић.

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-column .elementor-spacer-inner{height:var(–spacer-size)}.e-con{–container-widget-width:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer,.e-con>.elementor-widget-spacer{width:var(–container-widget-width,var(–spacer-size));–align-self:var(–container-widget-align-self,initial);–flex-shrink:0}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container,.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer{height:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer>.elementor-spacer-inner,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer>.elementor-spacer-inner{height:var(–container-widget-height,var(–spacer-size))}

Чланак Министарка присуствовала тематској настави у ОШ „14. октобар“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa