Loading...
×

Просветне вести

Министарка просвете на скупу „Дани Америке у Београду“

Министарка просвете на скупу „Дани Америке у Београду“

Извор: Министарство просвете

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић истакла је данас на скупу „Дани Америке у Београду“ да су Сједињене Америчке Државе веома важан партнер Србије када је реч о образовању, науци и истраживању.

Говорећи на панелу посвећеном образовању, истраживању и развоју Ђукић Дејановић је навела да универзитети из Србије јачају сарадњу организујући размене студената и наставника и спроводећи различите активности.

Као пример ћу навести, мастер програм у области мира, безбедности и развоја на Факултету политичких наука, са предавачима из Америке, али и појединих европских земаља“, казала је она.Она је изразила уверење да ће у наредном периоду бити и нових програма.

Ђукић Дејановић истакла је неопходност даље јачања односа две земље и додала да нас то обавезују и 140 година дипломатских односа Србије и САД.

 Успевали смо заједно много тога и управо на овим успесима треба да базирамо и будуће чвршће односе“, казала је она и изразила захвалност Конгресу америчко – српског пријатељства који је организатор данашњег скупа и који инсистира на дијалогу о различитим тема уз уважавање различитих искустава и идеја.

Чланак Министарка просвете на скупу „Дани Америке у Београду“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa