Loading...
×

Просветне вести

Министар Ружић отворио 14. „Гимфест – фестивал науке и уметности“

Министар Ружић отворио 14. „Гимфест – фестивал науке и уметности“

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Министар просвете Бранко Ружић отворио је данас 14. „Гимфест – фестивал науке и уметности“ који организује традиционално Гимназија „Свети Сава“ из Пожеге.

Министар Ружић је истакао да је важно сачувати традицију организације оваквих манифестација, јер су прилика да ученици покажу знање, иновативност и оригиналност.

У оваквим приликама, ученици уз подршку својих наставника, приказују идеје, знања и вештине до којих су дошли учећи физику, хемију, математику, биологију, географију, рачунарство и информатику, али кроз ликовне, музичке и спортске активности. Такође, ученици овако на најбољи начин јачају међупредметне компетенције, спознају вредност учења и дружења“, нагласио је министар.

Ружић је додао да је манифестација „Гимфест“ током година постала препознатљива, као и Гимназија „Свети Сава“, која ову манифестацију годинама организује и која више од 100 година образује генерације ученика.

Након свечаности отварања 14. „Гимфеста“, министар је обишао радове ученика.

Чланак Министар Ружић отворио 14. „Гимфест – фестивал науке и уметности“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa