Loading...
×

Просветне вести

Мајка је најлепша бајка

Мајка је најлепша бајка

Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања – https://zuov.gov.rs/majka-je-najlepsa-bajka/

Жена је чудо изнад свих светских чуда.

Постоји ли нешто храбрије, а нежније од ње?

Нађу се ту разна мора и неба у погледима, годишња доба уплетена у косу, цвеће под језиком и бисери под уснама. Те исте усне читале су нам прве приче, а после смо сазнали како од свега што прође праг тих усана настане бајка.

Протекла недеља у Инголштату била је обележена једним важним даном- Даном жена. Ученици који похађају допунску наставу на српском језику у организацији Министарства просвете Републике Србије, нестрпљиво су чекали петак,10. март како би својим мајкама одрецитовали песмице које су научили. Приредби су присуствовале мајке, али дошло је и пар очева.

Кратак програм који су ученици спремили почео је најлепшим стиховима о мајци! Након тога ређале су се песмице о свим мамама. Ученици су такође отпевали две дечје песмице које говоре како мајка прича најлепше приче и како је свака мајка најбоља мајка на свету.

Ученици су били вредни и марљиви те су написали саставе о својим мајкама, а наставница Александра Цветковић, је читала саставе и учесници су требали да препознају о којој мајци је реч. Ово је био најзанимљивији део програма.

Програм је протекао у веома лепој и емотивној атмосфери. Наставница је била поносна и срећна што је кроз рецитале успела да пренесе мото, да је свака мајка најлепша бајка!

Аутор текста и фотографија:
Александра Цветковић

aleksa
Author: aleksa