Loading...
×

Просветне вести

Литерарни конкурс за ученике основних школа Фондације РШУМ и Министарства просвете

Литерарни конкурс за ученике основних школа Фондације РШУМ и Министарства просвете

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/literarni-konkurs-za-ucenike-osnovnih-skola-fondacije-rsum-i-ministarstva-prosvete/

У циљу промоције креативности, подстицања и афирмације литерарног стваралаштва ученика основних школа, давање подршке младим ствараоцима и побољшања њихове видљивости и присуства у широј културној јавности, Министарство просвете Републике Србије и Фондација РШУМ приређују други по реду литерарни конкурс на слободну тему.

На конкурсу могу учествовати аутори млађег основношколског узраста (први циклус основног образовања и васпитања) и ауторе старијег основношколског узраста (други циклус основног образовања и васпитања).

Конкурс је отворен до 15.5.2024. године, а радови пристигли након истека рока, као и они који не задовољавају пропозиције, неће бити разматрани.

На основу одлуке именованог жирија који ће вредновати радове, приређивачи Конкурса доделиће по три награде у обе конкуренције. Tакође, биће награђена школа која буде имала највише пријављених учесника.

ПРЕУЗМИТЕ:

Чланак Литерарни конкурс за ученике основних школа Фондације РШУМ и Министарства просвете се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa