Loading...
×

Просветне вести

Потписан споразум за пројекат „Стручно образовање и запошљавање младих“

Потписан споразум за пројекат „Стручно образовање и запошљавање младих“

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/potpisan-sporazum-za-projekat-strucno-obrazovanje-i-zaposljavanje-mladih/

Министарство просвете,  Канцеларија за дуално образовање и Национални оквир квалификација и Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ)  потписали су имплементациони споразум за пројекат „Стручно образовање и запошљавање младих“.

Циљ пројекта је да систем средњег стручног образовања и образовања одраслих буде у складу са потребама одрживог развоја и зелене трансформације.

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић истакла је да образовни систем треба да одговори изазовима трансформације економије и захтевима за новим технологијама и приступима у складу са циљевима одрживог развоја дефинисаних у Агенди 2030.

„Једна од кључних тема је процес зелене трансформације привреде и спремност образовног система да подржи такву промену. Циљ пројекта је да се образовни систем оснажи да може ефикасно да одговори на изазове кроз афирмацију концепта одрживог развоја, унапређење институционалних капацитета и модернизацију образовне понуде у формалном и неформалном образовању“, рекла је она.

Како је истакнуто, одређени постојећи образовни профили и стручне обуке биће модернизовани интегрисањем зелених вештина, а пројекат ће подржати и развој нових образовних профила и стручних обука који одговарају захтевима зелене технологије и одрживог развоја.

 

Чланак Потписан споразум за пројекат „Стручно образовање и запошљавање младих“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa