Loading...
×

Просветне вести

Педагошки факултет у Ужицу обележио 31 годину постојања и рада

Педагошки факултет у Ужицу обележио 31 годину постојања и рада

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/pedagoski-fakultet-u-uzicu-obelezio-31-godinu-postojanja-i-rada/

Посебни саветник министарке просвете проф. др Јанко Самарџић честитао је Педагошком факултету у Ужицу, Универзитета у Крагујевцу,  Дан факултета и 31 годину успешног рада.

“Данас свој дан слави Факултет који образује учитеље и васпитаче, педагоге, али и тренере у спорту. Оснивање Учитељског факултета у Ужицу темељи се на вишедеценијској мисији Учитељске школе… Сведоци смо да се факултет убрзано и плански развијао, уз допринос и посвећеност свих запослених”, истакао је Самарџић на свечаној академији.

Он је нагласио да је  овај факултет данас једна од водећих установа за образовање учитеља и васпитача у земљи, која се поред наставног рада бави истраживачким радом и има развијену издавачку делатност.

“Савремена универзитетска настава и професионалан наставни кадар гаранција су квалитета образовања и на то смо сви поносни”, рекао је он и пожелео им успех у будућем раду.

Чланак Педагошки факултет у Ужицу обележио 31 годину постојања и рада се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa