Loading...
×

Просветне вести

Ђукић Дејановић: Уобичајене новогодишње прославе у школама треба да оставимо за нека друга времена

Ђукић Дејановић: Уобичајене новогодишње прославе у школама треба да оставимо за нека друга времена

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/djukic-dejanovic-uobicajene-novogodisnje-proslave-u-skolama-treba-da-ostavimo-za-neka-druga-vremena/

Имајући у виду невине жртве великих трагедија које су потресле читаву земљу, а које су се догодиле 3. и 4. маја 2023. године, Министарство просвете препоручује свим образовно- васпитним установама да не организују прославе поводом новогодишњих празника, наведено је у допису школама, који је потписала министарка просвете проф. др  Славица Ђукић Дејановић.

„Као што је наша сугестија била да почетак школске године буде другачији, да први дани нове школске године протекну у разговору наставника и ученика, не само о предстојећим школским обавезама, већ и у разговору о емоцијама и правим вредностима, тако сматрам да уобичајене новогодишње прославе у школама треба да оставимо за нека друга времена.  Ова година је била тужна, најтужнија. Шта год да учинимо, родитељима који су изгубили децу то не може да умањи бол. Молим вас за разумевање, за које верујем да постоји. Сигурна сам да ће бити прилика за радост и дружење“, навела је министарка просвете Ђукић Дејановић у допису.

Чланак Ђукић Дејановић: Уобичајене новогодишње прославе у школама треба да оставимо за нека друга времена се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa