Loading...
×

Просветне вести

Ђукић Дејановић у Пријепољу са директорима образовно-васпитних установа

Ђукић Дејановић у Пријепољу са директорима образовно-васпитних установа

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/djukic-dejanovic-u-prijepolju-sa-direktorima-obrazovno-vaspitnih-ustanova/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић састала се данас у Пријепољу са директорима  основних и средњих школа и предшколске установе са којима је разговарала о превенцији насиља, функционисању установа и организацији образовно-васпитног рада.

Министарка је директорима поручила  да је веома важно да чује њихово мишљење о свим важним темама

На истој смо страни, ми смо тим и наш заједнички циљ и сврха нашег деловања је добробит деце и ученика“, рекла је Ђукић Дејановић.

Она је подсетила је Министарство просвете, када је у питању област заштите од насиља, паралелно радило на унапређивању законске и подзаконске регулативе у области заштите од насиља и јачању васпитне улоге установа, кроз развијање и реализацију превентивних програма.

Министарка је додала да се у оквиру реализације активности  Радне групе за подршку менталном здрављу и сигурности младих Владе Републике Србије, Министарство просвете, Институт за ментално здравље  и Завод за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) организују обуку просветних саветника „Унапређивање компетенција запослених у систему образовања у области заштите менталног здравља младих“.

Ово је обука којом се јачају сопствени капацитети, али и капацитети школа.  Тим програмом саветници ће наставити да обучавају запослене у школама како би благовремено препознали и реаговали на одређену ситуацију“, истала је она.

Министарка је на крају поручила да ће бити настављена досадашња добра сарадња и започети пројекти и програми у образовању.

 

Чланак Ђукић Дејановић у Пријепољу са директорима образовно-васпитних установа се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa