Loading...
×

Просветне вести

Јавни конкурс за доделу средстава или недостајућег дела средстава за подстицање програма за финансирање програма од јавног интереса који су подршка ученицима средњих школа и студентима у 2024. години која реализују удружења

Јавни конкурс за доделу средстава или недостајућег дела средстава за подстицање програма за финансирање програма од јавног интереса који су подршка ученицима средњих школа и студентима у 2024. години која реализују удружења

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/javni-konkurs-za-dodelu-sredstava-ili-nedostajuceg-dela-sredstava-za-podsticanje-programa-za-finansiranje-programa-od-javnog-interesa-koji-su-podrska-ucenicima-srednjih-skola-i-studentima-u-2024-godi/

Министарство просвете расписује јавни конкурс за доделу средстава или недостајућег дела средстава за подстицање програма за финансирање програма од јавног интереса који су подршка ученицима средњих школа и студентима у 2024. години.

Циљеви јавног конкурса су: организовање образовних манифестација у које су укључени млади из региона које обухвата подстицања развоја и стваралаштва младих; организовање сусрета, семинара, округлих столова, трибина, радионица и сличних скупова стручног усавршавања; организација Летње школе европских интеграција и демократизације током које се млади упознају са савременим начином истраживања европских интеграција и процеса демократизације са посебним задржавањем на изградњи државе; демократизација и процес приступа земаља Западног Балкана Европској Унији.

Приоритетне области у којима је планирана финансијска подршка:
1. Подршка ученицима средњих школа и студентима у стицању практичних знања и радних искустава у Републици Србији;
2. Сарадња са привредним организацијама у Републици Србији и земљама Западног Балкана;
3. Сарадња са средњошколским и високошколским институцијама у Републици Србији и земљама Западног Балкана;
4. Пројекти регионалне сарадње – Организација летње школе младих;
5. Пројекти везани за политичко образовање – организација радионица.

Пријаву и предлог програма удружења – учесници конкурса достављају поштом препоручено у року од 15 дана од дана објављивања јавног конкурса, до 19. фебруара 2024. године.
са назнаком:

„Јавни конкурс за доделу средстава или недостајућег дела средстава за подстицање програма за финансирање програма од јавног интереса који су подршка ученицима средњих школа и студентима у 2024. години која реализују удружења”
Министарство просвете, VIII спрат, канцеларија број 26,Немањина 22-24, 11000 Београд, за Тијану Тадић

ПРЕУЗМИТЕ:

Чланак Јавни конкурс за доделу средстава или недостајућег дела средстава за подстицање програма за финансирање програма од јавног интереса који су подршка ученицима средњих школа и студентима у 2024. години која реализују удружења се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa