Loading...
×

Просветне вести

Одржана Пета Међународна Конференција „Дигитално Образовање 2024“ у Београду

Одржана Пета Међународна Конференција „Дигитално Образовање 2024“ у Београду

Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања – https://zuov.gov.rs/odrzana-peta-medjunarodna-konferencija-digitalno-obrazovanje-2024-u-beogradu/


Центар за образовне технологије Западни Балкан (Центар) успешно је организовао јубиларну пету међународну конференцију „Дигитално образовање 2024″. Догађај је одржан 19. априла у Дому омладине Београда, а уз подршку и учествовање истакнутих партнера, конференција је понудила платформу за расправу о кључним темама које обликују будућност образовања.

Конференцију је уживо пратило око 200 учесника, док је преко 4000 онлајн учесника из Србије и региона пратило пренос. Ова широка партиципација потврђује значајан интерес за теме дигиталног образовања.

Конференција је отворена уз присуство угледних партнера и експерата из области образовања, укључујући представнике Министарства просвете, Завода за унапређивање образовања и васпитања, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, као и дугогодишње партнере попут УНИЦЕФ канцеларије у Србији, Оракл Академије, Фондације Петља и компаније Мајкрософт. Њихова подршка и учешће су били кључни за расправе о иновацијама у дигиталном образовању посебно са освртом на кључне кораке предузете у правцу унапређења дигиталног образовања у Србији у развоју образовних политика, унапређења капацитета запослених у образовању, ресурсима за даље усавршавање и подстицању иновација.


Обраћање директора ЗУОВ-а др Златка Грушановића на отварању конференције

Конференција је понудила низ панел дискусија које су покривале актуелне трендове у дигиталном образовању на свим образовним нивоима, изазове у образовном систему, смањењу јаза између компанија и универзитета и утицају вештачке интелигенције на образовне политике. Уз то, интерактивне радионице су омогућиле учесницима да практично примене нове технологије и размене искуства. Предавачи су водили разноврсне сесије, укључујући теме као што су интеграција ВИ у учионице, политике дигиталног образовања, примене новог Оквира дигиталних компетенција наставника, ресурсе за већу приступачност у образовању и подршку за самоевалуацију..

Пета међународна конференција „Дигитално образовање” не само да је послужила као место сусрета водећих стручњака и практичара у области образовних технологија, већ је и наставила традицију размене знања и искустава, кључних за промовисање иновација и сарадње у образовању. Ове године, посебан фокус био је на како вештачка интелигенција може обликовати будућност образовања, што је отворило нове перспективе за учеснике.

За додатне информације агенди догађаја, садржају радионица и будућим догађајима, посетите сајт Центра за образовне технологије Западни Балкан www.edtech.center.

За оне који нису могли присуствовати конференцији или пратити онлајн пренос, снимак догађаја могу погледати испод.

aleksa
Author: aleksa