Loading...
×

Просветне вести

Дигитални васпитачи – нова секција НОП-а

Дигитални васпитачи – нова секција НОП-а

Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања – https://zuov.gov.rs/digitalni-vaspitaci-nova-sekcija-nop-a/

У склопу Националног образовног портала формирана је нова секција – Дигитални васпитачи.

Ова секција је усмерена на подршку развоја дигиталних компетенција васпитача и осталих практичара запослених у предшколским установама и резултат је пројекта Министарства просвете „Инклузивно предшколско васпитање и образовање”.

Секцији можете приступити преко следећег линка zuov.gov.rs/digitalni-vaspitaci

Страница „Дигитални васпитачи” представља репозиторијум ресурса намењених практичарима: од стратешких докумената као што су „Оквир дигиталних компетенција васпитача” и „Смернице за примену дигиталних технологија у предшколској установи” па све до прилога практичара у виду радионица хоризонталног учења.

У оквиру пројекта Министарства просвете, у сарадњи са Центром за унапређивање наставе „Абакус” и Заводом за унапређивање образовања и васпитања, спроведена је и системска обука „Подршка развоју дигиталних компетенција практичара – васпитача у предшколским установама“ коју је похађало више од 12.000 запослених у јавним и приватним предшколским установама. Сви материјали ове обуке (лекције, упутства, туторијали…) су постављени на платформу „Пасош за учење – предшколци“. Материјали се налазе у секцији „Каталог садржаја” у категорији „0.2. Значајни догађаји и пројекти” и стално ће бити доступни свим заинтересованим колегама.

aleksa
Author: aleksa