Loading...
×

Просветне вести

Одржан научно-стручни скуп Доситеј Обрадовић у школским програмима и наставној пракси

Одржан научно-стручни скуп Доситеј Обрадовић у школским програмима и наставној пракси

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Задужина „Достијеј Обрадовић“ и Завод за унапређивање образовања и васпитања организовали су и одржали 12. 10. 2022. године научно-стручни скуп Доситеј Обрадовић у школским програмима и наставној пракси. Скуп је имао за циљ да се дело Доситеја Обрадовића и доситејевско наслеђе сагледају као наставни садржај и исходи у програмима наставе и учења у основним и средњим школама. Посебан акценат је био стављен на савремена искуства наставника при обради овог најшег најзначајнијег просветитеља и великог писца и на педагошке методе којима се он може што боље приближити садашњој генерацији ученика.

На почетку скупа учесницима се у име Задужбине обратила Мирјана Дргаш, управник, док је у име ЗУОВ-а добродошлицу учесницима пожелела Дејана Милијић Субић, заменик директора.

Поред наших саветника за предмет Српски језик и књижевност, Јадранке Милошевић и Наташе Анђелковић и саветника за Историју, Милоша Цветковића, на скупу су излагали професори Филолошког факултета у Београду: Душан Иванић, Зона Мркаљ и Наташа Станковић Шошо, председник СКЗ Душко Бабић, наставници гимназија, средње школе и основе школе: Валентина Вукмировић Стефановић, Маја Стокин, Милена Милосављевић, Виолета Јелачић Србуљ, Наталија Јовановић, Јасна Пешут и Дубравка Матовић.

Радови са овог скупа биће објављени у посебној публикацији током 2023. године.

aleksa
Author: aleksa