Loading...
×

Просветне вести

Гостовање позоришта „Пан“ у Хамбургу

Гостовање позоришта „Пан“ у Хамбургу

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

У добром расположењу и уз разноврсне активности је протекао почетак школске године Допунске наставе  на српском језику у Хамбургу. Од 30. септембра до 3. октобра 2022. године је уприличено гостовање „ Пан“ Театра из Београда. Гостовање позоришта је организовано под покровитељством Генералног конзулата Републике Србије у Хамбургу и Црквене општине Хамбург. Глумци „ Пан“ театра Бојана Ђурашковић и Марко Милошевић су одржали две радионице у групама од по 30 ученика и представу „Авантуре Маше и Меде“.

Циљ радионица је развијање и неговање елоквенције на српском језику. Због рога су са ученицима рађене вокалне вежбе кроз брзалице и друге облике креативних игара. Осим вокалних вежби рађене су и вежбе у покрету које развијају пажњу, концентрацију, моторику и креативност деце.

Представа „Авантуре Маше и Меде“ говори о најискренијем пријатељству девојчице Маше и  великог, тромог Меде и о њиховој спремности да у свој дом и своје срце приме и новог пријатеља – ласту Чеду. Садржај представе усмерен је на развој језичких и личних компетанција ученика као и на неговање општих вредносних ставова.  Представа је интерактивна, прожета сонговима тако да су деца показала жељу да активно учествују стављајући се на страну правде и навијајући за јунаке, Машу и Меду.

Ученици су показали велико интересовање за учешће у драмским и језичким радионицама, а у представи су поред ученика уживали и њихови родитељи.

aleksa
Author: aleksa