Loading...
×

Просветне вести

Крос РТС-а у Атини

Крос РТС-а у Атини

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Ученици који похађају допунску наставу на српском језику у Атини своје учионице на тренутак су заменили зеленом оазом, једног од најлепших атинских паркова, парком Сингру. Са тркачке стазе опасане густим крошњама високог дрвећа чули су се радосни узвици и смех малишана који су уживали у такмичењу и дружењу. Измешале су се и боје две заставе, Србије и Грчке, звуци два језика, српског и грчког, предшколци и школарци, млађи и старији, родитељи Срби, родитељи Грци. Сви су дали свој допринос да се 5. јуна 2022. године одржи Крос РТС-а у дијаспори, који нас је све још више зближио и показао нам колико нам је мало потребно да нас радост дружења учини срећнима.

Наставница Весна Копривица, уз огромну помоћ и подршку родитеља, организовала је такмичење ученика према узрастима и категоријама.  Господин Ђуро Спајић, отац нашег ученика Стефана, даривао је све учеснике мајицама са заставом Републике Србије и тиме изнова показао свој несебични допринос нашој школи.

У присуству родитеља и представника амбасаде Србије, победницима су додељене дипломе и медаље. Било је и суза, али срећом, брзо су се осушиле на дечјим лицима. Научили смо да није увек важно победити, да су и порази део трке живота, да је важно да се боримо и останемо на путу љубави према отаџбини, и да, пре свега, у души гајимо љубав и разумевање једни према другима.

aleksa
Author: aleksa