Loading...
×

Просветне вести

Дан државности у Уједињеном Краљевству

Дан државности у Уједињеном Краљевству

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

Поводом Дана државности Републике Србије,  у Амбасади РС у Лондону одржан је свечани пријем. Пријему је присуствовао велики број званица,, а свечаност је организовала Амбасада Републике Србијe.

Ученици  Допунске наставе на српском језику  дочекали су госте осмехом и погачом као симболом традиционалног гостопримства.

Након интонирања химни Републике Србије и Уједињеног Краљевства, присутнима се обратила амбасадорка Републике Србије у Великој Британији,  њена екселенција госпођа Александра Јоксимовић.

У име британске Владе, госте је поздравио шеф дипломатског кора Алистер Харисон.

Обележавању Дана државности Републике Србије присуствовали су и Њ.К.В.Александар Карађорђевић и његова супруга принцеза Катарина којим приликом су разговарали  са ученицима  Допунске наставе на српском језику  о празнику Сретење и његовом значају у савременој историји Србије, историјском значају усвајања Устава као темеља српске државности  и прослави Дана државности који ученици доживљавају као посебну свечаност посебно због могућности да сами учествују у обележавању  и дају свој допринос. Ученици су исказали своје задовољство због могућности да похађају наставу на српском језику и тиме јачају  припадност српском националном идентитету.

Учитељица која оставарује образовно-васпитни рада у Великој Британијаи, Вида Милојковић је захваљујући одличној сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Лондону, амбасадорком Александром Јоксимовић, омогућила ученицима који похађају наставу на српском језику Велекој Британији,  да доживе део Србије и на достојан начин обележе овај значајни празник.

aleksa
Author: aleksa