Loading...
×

Просветне вести

Уз вршњаке из Србије домовина се не чини тако далеко

Уз вршњаке из Србије домовина се не чини тако далеко

Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања – https://zuov.gov.rs/uz-vrsnjake-iz-srbije-domovina-se-ne-cini-tako-daleko/

Ученици Допунске наставе на српском језику у Хесену  одазвали су се позиву наставнице историје у Основној школи „Рада Миљковић“ у Јагодини, Марије Алексић,   да заједно са њеним ученицима 7. разреда одрже заједнички тематски час о Светом Сави.

Захваљујући интернету, Србија је деци, која српску наставу похађају у неколико група у Хесену код наставнице Татјане Милановић, била близу макар у време онлајн-часа.

Час су у водили ученици Основне школе „Рада Миљковић“ у Јагодини, који су уз помоћ своје наставнице направили презентацију о нашем светитељу и просветитељу, Светом Сави. Међу њима је било и деце која учествују у такмичењима из историје и, како су нам рекли, остварују запажене резултате. Ученици из Хесена су учествовали у дискусији о теми овог „онлајн“ дружења.

На крају врло занимљивог часа своје знање су проверили кроз квиз на кахут-апликацији.

Другари су искористили време и да једни другима поставе питања о ономе што их занима. Ученике из Србије је занимало шта тренутно из историје уче деца у немачким школама, а ученике из Хесена је зенимало када ће се опет видети са друговима из Србије па  да ли могу једни друге посетити.

На радост свих, најављен је још један тематски час који ће у сарадњи организовати наставница Татјана Милановић и наставнице српског језика и историје из школе у Србији на тему Обичаји код Срба о Ускрсу.

aleksa
Author: aleksa