Loading...
×

Просветне вести

Свечана додела сведочанстава матурантима у Цириху

Свечана додела сведочанстава матурантима у Цириху

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

У суботу, 4. јуна 2022. пред пуном свечаном салом ресторана Föhrewäldli у Вајнингену код Цириха одржана је свечаност поводом доделе уверења о завршеном посебном програму образовања и васпитања у иностранству. Свечаност су организовали Генерални конзулат Републике Србије у Цириху и Српска допунска школа у Швајцарској. Преко 50 ученика српске допунске школе из кантона који су у надлежности Дипломатско конзуларног представништва Цирих примили су уверења о завршеној школи од својих наставника.

Присутнима су се обратили и Михајло Шаулић, генерални конзул Републике Србије у Цириху и координаторка Допунске школе на српском језику у иностранству Биљана Букинац. Свечаност су отворили наступи ученика 8. разреда који су извели кратки пригодни програм, а након њих наступили су млађи чланови Културно уметничког друштва „Абрашевић“ из Цириха.

Уз надахнуте и подстицајне говоре наставника и испраћени аплаузом родитеља и свих присутних у публици, ученици 8. разреда примили су сведочанства и пригодне поклоне у веома лепој и свечаној атмосфери. Фотографисање и дружење настављено је још дуго након завршетка програма.

Након свечаности остало је много лепих утисака, а преовладава тај да свечаност ових размера и овакве организације треба да постане традиција. Српска допунска школа наглашава велику улогу Генералног конзулата у припремању свечаности и рачуна на њихову подршку и у будућности. Такође, прослава не би била могућа без подршке ресторана Föhrewäldli.

aleksa
Author: aleksa