Loading...
×

Просветне вести

Започета изградња вртића у Аранђеловцу

Започета изградња вртића у Аранђеловцу

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/zapoceta-izgradnja-vrtica-u-arandjelovcu/

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block} Министаркa просвете проф. др Славицa Ђукић Дејановић, председник општине Аранђеловац Бојан Радовић и председник Скупштине општине Аранђеловац Никола Обрадовић положили су камен темељац за изградњу новог вртића у овом граду.

Министарка Ђукић Дејановић изјавила је да је Влада Републике Србије посвећена унапређењу квалитета и модернизацији образовања, што изискује квалитетније услове за рад и учење кроз инфраструктурне пројекте.

Стога образовање заузима посебно место у пројекту „Скок у будућност Србија – 2027“, а то доказујемо и данас изградњом новог вртића у Аранђеловцу“, изјавила је министарка просвете и додала да ће нови објекат обезбедити 120 нових места за децу.

План је да се изгради 23 објекта у 22 локалне самоуправе, чиме ће се обезбедити додатних 11.000 места за малишане у вртићима. На овај начин пружа подршка локалној самоуправи, али родитељима и деци, истакла је она.

Нови објекат, према њеним речима, простираће се на око 800 квадратних метара и за његову изградњу издвојено је 86 милиона динара.

Изградњом новог вртића обезбеђујемо неупоредиво боље услове за децу и запослене у Предшколској установи „Дуга“. Када буду готови радови на вртићу „Сунце 2“, имаћемо простора за организацију рада са шест васпитних група, што ће омогућити и додатан упис деце и умногоме олакшати рад Предшколске установе „Дуга“. Општина Аранђеловац изражава велику захвалност Министарству просвете и целокупној Влади Републике Србије за огромну помоћ и издвојена средства која су обезбеђена преко ресорних министарстава у протеклим годинама. Капитална улагања у разне пројекте од виталног значаја за развој Аранђеловца учинила су да наша општина напредује, развија се и решава суштински важна питања од интереса свих грађанки и грађана,“ рекао је овом приликом председник општине Бојан Радовић.

Министарство просвете је у претходном периоду пружило системску подршку унапређивању квалитета система предшколског васпитања и образовања на територији Републике Србије. Та подршка се односи и на Предшколску установу у Аранђеловцу и на њене запослене. За запослене су организованe обуке, као и стицање практичних искустава кроз посете центрима кластера у циљу унапређивања вештина и знања. Посебна пажња посвећена је Тиму за инклузивно образовање за који је организована обука чији је циљ подршка развијању инклузивне праксе. Приређене су обуке за 60 одсто васпитача у циљу унапређења дигиталних компетенција.

Посебна средства Министарство просвете је издвојило за додатно опремање предшколске установе „Дуга” ИКТ опремом и ниским мобилним намештајем.

Министарство просвете у сарадњи са Светском банком у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ спроводи изградњу нових, доградњу, адаптацију и опремање постојећих објеката на територији Србије. Овим пројектом укупно ће бити обухваћена 23 објекта а вредност инвестиције је 47 милиона евра.

 

 

 

 

 

Чланак Започета изградња вртића у Аранђеловцу се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa