Loading...
×

Просветне вести

У Студентском центру „Београд“ започела обука за куваре кроз програм образовања одраслих

У Студентском центру „Београд“ започела обука за куваре кроз програм образовања одраслих

Извор: Министарство просвете

Обука за куваре кроз програме образовања одраслих започела је данас у ресторанима Студентског центра „Београд“ , коју овај Центар организује по други пут. Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић пожелела је успех за 30 нових полазника Школе кувања „да успешно савладају програм и добију запослење“.

Образовање одраслих део је јединственог система образовања Републике Србије који обезбеђује одраслима да током целог живота стичу компетенције и квалификације потребне за лични и професионални развој, рад и запошљавање, као и друштвено одговорно понашање. Стално учење, надограђивање и стицање нових знања и вештина је неопходност коју доноси савремено доба. Драго ми је што је Студентски центар препознао ову могућност и што је ова обука бесплатна за полазнике“, навела је министарка Ђукић Дејановић, додајући да је заинтересованост била велика и да се на конкурс ове године пријавило 200 кандидата.

Горан Минић, директор Студентског центра „Београд“ навео је да су због све већих потреба на тржишту за квалитетним и обученим куварима, акредитовали овај програм.

Програм обуке који траје девет месеци, представља комбинацију теоријске наставе и практичне обуке, а акценат ће бити на практичном делу и обављаће се у свим ресторанима студентског центра. Теоријски део обављаће се у учионицама установе, а практични у свим ресторанима студентског центра, који су опремљени најсавременијом ресторанском опремом и располажу капацитетом од 25.000 оброка дневно. По завршетку обуке полазници ће добити Сертификат стручне оспособљености за кувара, на основу кога стичу трећи степен стручне спреме према Закону о Националном оквиру квалификација Републике Србије, навео је Минић, додајући да ће за најбоље полазнике обуке бити обезбеђено запослење.

Он је навео да је прошле године обуку похађало 15 кандидата, те да је њих петоро засновало радни однос у Установи Студентски центар „Београд“.

 

Чланак У Студентском центру „Београд“ започела обука за куваре кроз програм образовања одраслих се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa