Loading...
×

Просветне вести

У образовним установама и студентским домовима обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

У образовним установама и студентским домовима обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Студенти у студентским домовима и ученици у школама широм Србије обележили су данас 15. септембар – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Државна секретарка проф. др Маријана Дукић-Мијатовић је заједно са директором Студентског центра „Београд“ Гораном Минићем и ректором Универзитета у Београду проф. др Владаном Ђокићем обишла два студентска дома „Слободан Пенезић – Крцун“ и „Рифат Бурџевић“.

Са руководиоцима ове установе разговарала је о важности истицања националних симбола и начину на који би студенти могли да наставе да гаје нашу вишевековну традицију.

Како је речено, симболичним истицањем застава на сваком прозору појединачно, студенти су послали јасну поруку у свет и обележили овако важан  празник за нашу земљу.

Датум, 15. септембар, изабран је за обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, јер је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт, а на основу одлуке Влада Србије и Републике Српске о заједничком обележавању овог датума.

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-column .elementor-spacer-inner{height:var(–spacer-size)}.e-con{–container-widget-width:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer,.e-con>.elementor-widget-spacer{width:var(–container-widget-width,var(–spacer-size));–align-self:var(–container-widget-align-self,initial);–flex-shrink:0}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container,.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer{height:100%}.e-con-inner>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer>.elementor-spacer-inner,.e-con>.elementor-widget-spacer>.elementor-widget-container>.elementor-spacer>.elementor-spacer-inner{height:var(–container-widget-height,var(–spacer-size))}

Чланак У образовним установама и студентским домовима обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa