Loading...
×

Просветне вести

Ружић: Реноме школе мери се успесима њених ученика

Ружић: Реноме школе мери се успесима њених ученика

Извор: Министарство просвете

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је у Народном позоришту у Кикинди свечаности поводом 165. година постојања Гимназије „Душан Васиљев“ у том граду и Дана школе.

„Дуга и за Kикинду важна историја ове образовне институције, као и чињеница да су многа значајна имена наше науке, културе и спорта гимназијско знање стекли управо у овој установи, даје посебну ноту обележавању Дана ове школе. И данас се у овој школи школују ученици који ће једног дана постати значајна имена“, рекао је министар.

Он је додао да се реноме школе мери, између осталог и успесима њених ученика.

„Ученици гимназије у Кикинди, сваке године освајају велики број награда и признања из различитих области. Такође, и гимназија је носилац бројних признања, што је потврда њеног успешног рада и залагања ученика и наставника ове школе. Поносни смо јер Србија има много талентованих и даровитих ученика који остварују изванредне резултате у различитим областима“, рекао је Ружић у Народном позоришту у Кикинди.

Он је пожелео много успеха у предстојећем раду ученицима, наставницима и руководству школе.

Чланак Ружић: Реноме школе мери се успесима њених ученика се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa