Loading...
×

Просветне вести

Рад на унапређивању процедура установа образовања и васпитања у кризним ситуацијама 

Рад на унапређивању процедура установа образовања и васпитања у кризним ситуацијама 

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/rad-na-unapredjivanju-procedura-ustanova-obrazovanja-i-vaspitanja-u-kriznim-situacijama/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић обратила на скупу посвећеном унапређивању процедура поступања установа образовања и васпитања у кризним ситуацијама и истакла да  је циљ да  се обезбеди сигурно и подстицајно школско окружење у којем ће се свако дете осећати безбедно, а сваки запослени оснажен да пружи подршку у превладавању кризних догађаја.

Она је истакла да је важно да имамо јасне процедуре и инструкције.

Након шест месеци од мајских трагедија, финализирамо рад на изменама Правилника о протоколу поступања у одговору на насиље, злостављање и занемаривање  у делу који се односи на поступање установа у кризним ситуацијама“, изјавила је министарка.

Она је додала да се  у протеклом периоду интензивно радило и на предлозима за измене приручника „Психолошке кризне интервенције у установама образовања и васпитања“, којим ће се прецизно дефинисати активности у школама када се догоди кризна ситуација.

У свему овоме имали смо подршку канцеларије Популационог фонда Уједињених нација у Србији,  али и других институција, са којима делимо визију о важности овог питања“, навела је министарка

На скупу се обратила и Борка Јеремић, директорка канцеларије Популационог фонда Уједињених нација у Србији.

На скупу, осим представника Министарства просвете, учествују и представници Министарства здравља, Министарства унутрашњих послова, Филозофског факултета,  психолози, педагози и други.

Током рада биће дефинисани и усклађени кључни предлози за измене Правилника  о протоколу поступања у одговору на насиље, злостављање и занемаривање  и Приручника „Психолошке кризне интервенције у установама образовања и васпитања.“

 

Чланак Рад на унапређивању процедура установа образовања и васпитања у кризним ситуацијама  се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa