Loading...
×

Просветне вести

Проф. др Славица Ђукић Дејановић изабрана за министарку просвете

Проф. др Славица Ђукић Дејановић изабрана за министарку просвете

Извор: Министарство просвете

Народна скупштина Републике Србије  већином гласова изабрала је данас проф. др Славицу Ђукић Дејановић за министарку просвете. Након полагања заклетве, захваљујући на указаном поверењу  проф. др  Славица Ђукић Дејановић, истакла је да ова функција, за њу представља велику одговорност, као и задатак да се обезбеде квалитетнији и безбеднији услови за рад и учење. Говорећи о приоритетима она је навела побољшање материјалног положаја запослених у просвети, угледа и ауторитета просветних радника,  као и поверења ученика и родитеља у просветни систем, подизање квалитета образовања на свим нивоима уз унапређивање  наставног процеса и дигитализације, али и побољшање комуникације између надлежних институција у систему, ученика, родитеља, и наставника, као и подизање квалитета.

„Свесна сам да задатак није лак, али пуног срца, воље, ентузијазма и вишедеценијског искуства у просвети прихватам овај позив да удруженим снагама покушамо да уредимо систем на тај начин да буде, пре свега, квалитетан, разноврстан и подстицајан како за ученике, тако и за просветне раднике. Образовање представља огроман ресурс, посебно у савременом свету, а пред системом просвете стоје огромна очекивања, посебно када су у питању његове основне функције, а то су образовање и васпитање“, истакла је министарка .

Чланак Проф. др Славица Ђукић Дејановић изабрана за министарку просвете се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa