Loading...
×

Просветне вести

Препоруке високошколским установама за почетак академске године

Препоруке високошколским установама за почетак академске године

Линк ка вести
Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Министарство просвете упутило је високошколским установама низ препорука за почетак академске године. Препоруке су сачињене на захтев Студентске конференције универзитета Србије и Студентске конференције академија струковних студија и високих школа Србије.

Високошколским установама препоручено је да студентима који су уписани по Болоњи, а којима је истекао рок за завршетак студија у двоструком, односно троструком броју школских година, на лични захтев, продужи студирање за још једну школску годину.

Министарство је такође препоручило високошколским установама да прилагоде динамику измиривања студентских финансијских обавеза према високошколској установа и омогуће уплату школарине у више рата.

Препоруке су и да се студентима завршних година студија основних студија омогући упис до 90 ЕСПБ бодова, да се омогући студентима упис предмета на почетку сваког семестра, као и да се омогуће додатни „апсолвентски“ рокови студентима након последње године основних и интегрисаних студија.

Министарство је препоручило и да први час наставе у новој академској години почне извођењем химне Републике Србије „Боже правде“, с обзиром да је почетак нове академске године свечан за све студенте.

ПОГЛЕДАЈТЕ:

 

Чланак Препоруке високошколским установама за почетак академске године се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa