Loading...
×

Просветне вести

Потребна едукација младих о превенцији корупције

Потребна едукација младих о превенцији корупције

Извор: Министарство просвете

Данас је одржан састанак директора Агенције за спречавање корупције Дејана Дамњановића са министром просвете Бранком Ружићем и државним секретаром Маријаном Дукић Мијатовић на којем је разговарано о досадашњој и будућој сарадњи на пољу спречавања корупције.

Поред активности из Ревидираног Акционог плана за Поглавље 23, говорило се о унапређењу сарадње у  борби против корупције посебно са Сектором за инспекцијске послове Министарства просвете, као и о неопходним едукацијама младих о борби против корупције и могућности за укључивање наведене теме у школски програм.

Разговарало се и о унапређењу односа у другим областима у којима има места за побољшање сарадње и ефикасније борбе против корупције.

Mинистар просвете истакао је да данас образовни систем нуди поред редовног програма и плана наставе разне едукације које припремају ученике за боље разумевање улоге у друштву и о томе шта их све очекује у животу. „Кроз ваннаставне активности омогућавамо деци да науче више о предузетништву, финансијској и медијској писмености и друго, а све у сарадњи са државним и невладиним сектором, у намери да деца још боље разумеју свет“, рекао је Ружић. Додао је да би едукација о превенцији корупције могла да им омогући да исту препознају, као и да знају шта треба да раде у таквој ситуацији.

Директор Агенције је нагласио да ће Агенција ставити на располагање свој тим и ресурсе како би се осмислила најбољи вид едукације и прилагодити је различитим узрастима ученика основних и средњих школа.

Чланак Потребна едукација младих о превенцији корупције се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa