Loading...
×

Просветне вести

Министар присуствовао свечаности поводом Дана студената

Министар присуствовао свечаности поводом Дана студената

Извор: Министарство просвете

Свечаност поводом Дана Студената Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је данас свечаности поводом Дана студената у Дому Народне Скупштине. Том приликом уручене су и награде најбољим студентима струковних студија Републике Србије.

Министар Ружић честитао је Дан студената и пожелео студентима успех на студијама који ће их одвести ка професионалном успеху.

„Данашњи дан је прилика да истакнемо да су студенти, захваљујући свом знању и образовању онај део друштва, који је носилац промена и иновативних идеја који нас вуче напред. Они треба да унесу нова знања у свакодневни живот и да буду наша будућа академска, научна и друштвена елита. Посебна ми је част што су данас са нама најбољи студенти струковних студија и високих школа, којима овом приликом и честитам на успеху“, рекао је министар.
Он је истакао да је један од стратешких циљева Србије повећање броја високообразованих људи и повећање квалитета њиховог образовања.

„Држави су потребни млади који ће дати допринос у различитим сегментима нашег друштва. Због тога Министарство просвете ради на унапређивању квалитета образовања на свим нивоима. Желимо да свим студентима омогућимо квалитетне услове за студирање и да институције високог образовања буду још ефикасније“, навео је Ружић.

Додао је да ће Министарство и даље ослушкивати потребе студената и наставити да им пружа потребну подршку.
„Kао један од начина подршке издвојио бих да је обезбеђен и широк спектар стипендија за студенте на различитим нивоима, а први пут од ове академске године обезбедили смо буџетска места на мастер студијама“, казао је министар.
Он је подсетио да у студентским домовима широм Србије борави око 18.000 студената за шта држава на годишњем нивоу издваја скоро 3,5 милијарди динара.

Чланак Министар присуствовао свечаности поводом Дана студената се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa