Loading...
×

Просветне вести

Потписан Посебан колективни уговор о изменама и допунама ПКУ за запослене у предшколским установама

Потписан Посебан колективни уговор о изменама и допунама ПКУ за запослене у предшколским установама

Извор: Министарство просвете

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и председници репрезентативних синдиката потписали су данас Посебан колективни уговор о изменама и допунама Посебног колективног уговора за запослене у установама предшколског васпитања и образовања, чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе.

Потписивањем Посебног колективног уговора регулисана су и унапређена права и статус запослених у предшколским установама. Унапредили смо одредбе које се односе на рад запослених, регулисали и друга питања у вези са заштитом запослених. Делатност предшколског васпитања и образовања је кључна основа за наставак даљег школовања“, навела је министарка Ђукић Дејановић.

Споразум су потписали председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић, председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић, као и Срђан Словић председник Гранског синдиката просветних радника Србије „Независност“.

 

Чланак Потписан Посебан колективни уговор о изменама и допунама ПКУ за запослене у предшколским установама се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa