Loading...
×

Просветне вести

Почела школска година, председник и министарка обишли школе

Почела школска година, председник и министарка обишли школе

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Председник Србије Александар Вучић и министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић присуствовали су данас свечаностима поводом почетка школске године у Основној школи „Светислав Голубовић Митраљета“ у Батајници и Основној школи „Вук Караџић“ у Ловћенцу код Малог Иђоша.

Наставна година у Основној школи „Светислав Голубовић Митраљета“ започела је обновљеној школској згради. Реконструкцијом и доградњом школе санирани су темељи постојећег објекта, надзидана још једна етажа, дограђен део објекта, постављен нови кров фискултурне сале и улаз, замењена комплетна фасадна и унутрашња столарија, урађена нова фасада и уграђен лифт. Постављена је нова јавна расвета на простору целог школског дворишта и спортских терена. Урађена је потпуна замена водоводне, канализационе, електроенергетске, телекомуникационе и сигналне инсталације. Обновљене су постојеће саобраћајнице и паркинг и уређено школско двориште.

Ученици ове школе приредили су богат културно-уметнички програм, којим су свечано обележили почетак школске године.

Председник Вучић и министарка Ђукић Дејановић обишли су и Основну школу „Вук Караџић“ у Ловћенцу код Малог Иђоша, где је председник уручио модерну Huawei IdeaHub таблу, која је модеран алат за рад у настави. Исте овакве табле добиле су и основне школе у Крупњу, Панчеву, Петровцу на Млави, Варварину, Неготину и Мерошини, које су путем њих биле на online вези и разговарали са председником Вучићем.

Чланак Почела школска година, председник и министарка обишли школе се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa