Loading...
×

Просветне вести

Настава у ООШ „Владислав Рибникар“ у постојећем простору и од септембра    

Настава у ООШ „Владислав Рибникар“ у постојећем простору и од септембра    

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/nastava-u-oos-vladislav-ribnikar-u-postojecem-prostoru-i-od-septembra/

Oбразовно-васпитни рад Огледне основне школе ,,Владислав Рибникар“ у школској 2024/2025. години организоваће се у постојећем простору школе, а до одлуке о Меморијалном центру и почетка грађевинских радова на реконструкцији школе, изјавила је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Она је навела да је ова одлука донета након анкете спроведене међу родитељима и запосленима у школи, путем које се 97 процената њих изјаснило да желе да школа остане у постојећем објекту до почетка грађевинских радова. Министарка је захвалила родитељима и запосленима што су и на овај начин узели учешће у доношењу одлука које су важне за школу и ученике.

Врло је важно за ученике и запослене да почетак наредне године буде у потпуности известан. Ово је посебно значајно за прваке и њихове родитеље који ће од јесени кренути у ову школу како би кроз учење и игру остварили свој максимални потенцијал“, рекла је министарка.

Она је нагласила да је пред свима један сложен процес и да ће се уз наредне консултације и широк дијалог о Меморијалном центру доћи до  решења.

Ђукић Дејановић је подсетила да је формирана Радна група за успостављање меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“, која усмерава и усклађује активности на успостављању Меморијалног центра. Радна група, у односу на потребе породица жртава злочина и шире заједнице, а на основу претходних консултација и добијених информација, предложиће конкретне мере које би требало предузети поводом успостављања Меморијалног центра.

 

 

Чланак Настава у ООШ „Владислав Рибникар“ у постојећем простору и од септембра     се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa