Loading...
×

Просветне вести

 На Сајму образовања представљени пројекти које Министарство реализује са партнерима у циљу унапређивања образовања и васпитања

 На Сајму образовања представљени пројекти које Министарство реализује са партнерима у циљу унапређивања образовања и васпитања

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

На Сајму образовања и наставних средстава данас су на штанду Министарства просвете представљене школе и партнери са којима Министарство реализује  заједничке пројекте у циљу  унапређивања образовања и васпитања.

На штанду Министарства просвете одржане су радионице за децу – Лего,  Микробит и Петља уз подршку УНДП. Ови програми су део велике Дигиталне експедиције која крстатри широм Србије у циљу подизања дигиталних вештина од најмлађих до најстаријих. Деца су данас имала прилику да се  опробају у дизајнирању робота, да покажу умећа у алгоритамском начину размишљања, као и да пробају дигиталне материјале за трећи разред основне школе за предемет Дигитални свет, који су развијени  од стране фондације Петља, а уз подршку Министарства просвете и УНДП.

Свој таленат и умеће представили су ученици Балетске школе из Новог Сада,  Школе за дизајн „Богдан Шупут“ и Музичке школе „Исидор Бајић“, такође из Новог Сада.

Према програму данас се представљају и Институт за женски спорт, Олимпијски комитет Србије, Британски савет и Компанија Делез Србија.

Институт за женски спорт организује бесплатне школе спортова у градовима широм Србије које су намењене девојчицама основношколског узраста од 7 до 14 година. Олимпијски комитет и Министарство просвете интензивно сарађују и заједнички спроводе програм Олимпијско образовање чији је циљ додатна едукација означају спорта и важности здравља и здравог начина живота. Компанија Делез Србија у сарадњи са Министарством просвете реализује пројекат „Здрава храна сваког дана“ у циљу едукације најмлађих о значају здраве исхране и здравих навика.

Британски савет ће данас, између осталог, представити рад у области образовања са фокусом на пројекту „Школе за 21.век“ који финансира Британски савет и Влада Уједињеног Kраљевства, а који већ пет година Британски савет спроводи у сарадњи са Министарством просвете. Циљ пројекта је развој вештина критичког мишљења и решавања проблема, као и програмирања код ученика основних школа кроз обуке за наставнике предметне и разредне наставе, као и специфичних обука за предмет Дигитални свет.

Чланак  На Сајму образовања представљени пројекти које Министарство реализује са партнерима у циљу унапређивања образовања и васпитања се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa