Loading...
×

Просветне вести

Министарке просвете Србије и Републике Српске са директорима школа

Министарке просвете Србије и Републике Српске са директорима школа

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/ministarke-prosvete-srbije-i-republike-srpske-sa-direktorima-skola/

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

У оквиру Сабора Републике Србије и Републике Српске, министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и министарка просвете и културе Републике Српске Жељка Стојичић разговарале су данас са директорима школа које носе име песника Бранка Радичевића о сарадњи школа из Србије и Републике Српске.

Министарка просвете Ђукић Дејановић истакла је на састанку да Србија и Република Српска имају јаку сарадњу у области просвете, да се она остварује и на нивоу институција и на нивоу установа, као и да ће бити међу приоритетима у наредном периоду, што потврђују и бројни потписани споразуми.

Ученици из Републике Српске посећују и учествују у програмима Научно-образовног културног центра „Вук Караџић“ у Тршићу,  који промовишу проучавање српског језика и књижевности, културе, обичаја и фолклора, али се реализују и бројне заједничке активности на нивоу школа, ученичких задруга и домова ученика“, рекла је министарка и нагласила да се заједнички рад наставља у најбољем интересу Републике Србије и Републике Српске, као и српског народа у целини.

Ђукић Дејановић је поручила да се кроз сарадњу и заједничке пројекте могу остварити значајни помаци у квалитету образовања и створити услови у којима ће деца расти као свестрани и образовани појединци.

Министарка просвете и културе Републике Српске Жељка Стојичић изјавила је да je циљ да се сарадња између две владе, односно два министарства на пољу образовања интензивира и унапреди сарадња образовних установа, размена професора, ученика и студената.

Министарка Ђукић Дејановић и министарка Стојичић поручиле су директорима школа из Србије и Републике Српске које носе име Бранка Радичевића да имају посебну одговорност да чувају и преносе заоставштину овог значајног српског песника.

Чланак Министарке просвете Србије и Републике Српске са директорима школа се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa