Loading...
×

Просветне вести

Министарка проф. др Славица Ђукић Дејановић пожелела добродошлицу новој генерацији ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“

Министарка проф. др Славица Ђукић Дејановић пожелела добродошлицу новој генерацији ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“

Извор: Министарство просвете

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић пожелели су  на свечаној церемонији у Сремској Каменици добродошлицу новој генерацији ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ која је након готово деценије и по поново отворила врата будућим полицајцима.

Част је бити данас овде са вама у овом свечаном тренутку у коме промовишемо прву генерацију од 231 ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Каменици“. План и програм наставе учења, просторни и инфраструктурни услови за учење и рад су одлични, а наставници спремни и мотивисани да приме прву генерацију ученика будућих полицајаца“, рекла је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Она је додала да је  оснивање ове школе, за коју је владало велико интересовање ученика и родитеља, једна од активности које доприноси настојању државе да изгради нове генерације полицајаца чије ће знање, вештина и професионализам бити гарант безбедности Републике Србије и наших грађана у будућности.

Ђукић Дејановић је навела да  Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ има статус школе од посебног интереса за Србију „чиме се нашла у друштву шест средњих школа које због својих специфичности и улоге имају посебну пажњу државе“.

Министарка је истакла и значај полицијске професије.

Полицајац је часно и важно занимање. У овој школи ћете добити знање и вештине које ће вам омогућити да га обављате ефикасно и на добробит друштва. Желим да вам поручим да марљиво учите, да јачате сопствени интегритет и достојанство, као и емпатију и љубав према народу и међу собом, јер сте ви, пре свих, ти који брину о нашој безбедности, о безбедности наше деце“, поручила је министарка будућим полицајцима, пожелевши њима и наставницима срећан рад и успешну школску годину.

Ви сте 39. генерација, а прва после 14 година која је крочила у ову школу, а која ће наставити стазама 15.000 храбрих, вредних колега полицајаца, који су градили безбедност ове земље и који и данас верно служе својој земљи“, рекао је министар унутрашњих послова Братислав Гашић ученицима који су на путу до ђачких клупа Средње школе унутрашњих послова прошли строге критеријуме селекције и показали најбоље резултате.

Поручио им је да ће током четири године школовања, поред доста труда и залагања, стећи нова знања и вештине, али и нераскидива пријатељства и  додао да ће ученици ове школе –  колевке српске полиције, имати најбоље услове за боравак и учење које ће им омогућити да постану понос Министарства унутрашњих послова.

Ви сте будућност Министарства унутрашњих послова и будућност Републике Србије. Од вас ће се тражити да се пуно трудите и пуно одричете, али, свакако, за само четири године, стајаћете овде, у строју, бацићете ваше капе увис и рећи: ‘Вредело је!’“, рекао је Гашић и захвалио родитељима нове генерације ђака Средње школе унутрашњих послова на поверењу, a председнику Србије и премијерки, као и министарствима просвете и финансија, на подршци.

Министар Гашић уруччио је и плакетe захвалности представницима државних институција који су допринели поновном отварању Средње школе унутрашњих послова.

Директорка Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ Весна Ђуровић изјавила је да ће ученици имати пуну подршку професора који су спремни да им кроз максимално залагање и пожртвованост пруже квалитетно образовање.

Чекају нас многи изазови, некада ће нам бити тешко, некада лакше, али сам уверена да ћемо их успешно савладавати и из њих изаћи снажнији, бољи, племенитији. Нека вам ово животно раздобље буде најлепше и најплодније“, поручила је директорка Средње школе унутрашњих послова полазницима ове школе.

На церемонији су, поред припадника Министарства унутрашњих послова и ректора Криминалистичко-полицијског универзитета Зорана Ђурђевића, присуствовали председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, као и други представници Покрајинске владе и Министарства просвете.

Чланак Министарка проф. др Славица Ђукић Дејановић пожелела добродошлицу новој генерацији ученика Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa