Loading...
×

Просветне вести

Министаркa Ђукић Дејановић честитала школску славу Свети Сава

Министаркa Ђукић Дејановић честитала школску славу Свети Сава

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/ministarka-djukic-dejanovic-cestitala-skolsku-slavu-sveti-sava/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић упутила је данас поводом школске славе Свети Сава честитке свим просветним радницима, ученицима и свим запосленима у систему образовања.

Данас је важан дан за све наше ученике, школе и све запослене у просвети. Славећи сваке године 27. јануара школску славу потврђујемо значај овог просветитеља за нашу државу. Залагао се за описмењавање народа, подижући многобројне манастире, цркве и школе по целој земљи“, рекла је министарка, која је присуствовала светосавској приредби у Основној школи „Мајка Југовића“ у Земуну.

Министарка је истакла да је важно да и данас млади нараштаји примају љубав према знању, као и да уче да негују праве људске вредности.

Она је захвалила просветним радницима на њиховој посвећености и професионалности, а ученицима је поручила да на путу образовања негују праве вредности и другарство.

Чланак Министаркa Ђукић Дејановић честитала школску славу Свети Сава се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa