Loading...
×

Просветне вести

Милићевић обишао децу из дијаспоре у „Кампу Пожаревац 2023“, у оквиру Кроса РТС-а

Милићевић обишао децу из дијаспоре у „Кампу Пожаревац 2023“, у оквиру Кроса РТС-а

Извор: Министарство просвете

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић обишао је данас децу из дијаспоре која бораве у „Кампу Пожаревац 2023“ , који је део 33. Кроса РТС-а и уручио трофеј најуспешнијем организатору Кроса РТС-а „У дијаспори“ , а то је ове године допунска школа српског језика из Словеније.

„Драго ми је што смо данас сви овде, јер „Камп Пожаревац“ представља круну  Кроса РТС у дијаспори. Крос РТС, с правом могу да кажем, постао је  један од стожера окупљања деце из дијаспоре и манифестација која је допринела не само афирмацији атлетског спорта и трчања, већ и образовања и  културе“, истакао је Милићевић.

Ове године 33. пут, Крос РТС одржан је у 15 земаља Европе и учествовало је више од 10 хиљада деце.

„Данас са нама је више од 140 њих из десет земаља Европе  – из  Шпаније, Француске, Норвешке, Данске, Италије, Словеније, Румуније, Хрватске, Републике Српске, али и  најбољи учесници кроса из Србије. Задовољство ми је што Министарство просвете овакву манифестацију подржава  од самог почетка“, рекао је Милићевић који је обишао децу која бораве у Дому ученика „Соња Маринковић“.

Он је истакао да је значај ове манифестације да развија спортски дух ученика, али да мотивише и школске управе, директоре школа, наставнике да се у укључе у овај догађај.

„Имамо пуно разлога да будемо поносни на рад наших допунских  школа, а овог пута честитам допунској школи из Словеније, која је ове године најуспешније организовала све делове Кроса РТС“, рекао је Милићевић.

Он је пожелео учесницима, домаћинима, вођама радионица и волонтерима да преостале  дане у Кампу у Пожаревцу проведу у добром расположењу.

Чланак Милићевић обишао децу из дијаспоре у „Кампу Пожаревац 2023“, у оквиру Кроса РТС-а се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa