Loading...
×

Просветне вести

Јовић на конференцији Дан безбедног интернета

Јовић на конференцији Дан безбедног интернета

Извор: Министарство просвете

Важно је да заједно подржимо ученике у стицању потребних знања и вештина за коришћење интернета и дигиталних технологија, како би могли безбедно да користе онлајн простор, рекао је помоћник министра Александар Јовић на конференцији „Дан безбедног интернета“.

„Потребно је да створимо окружење које ће им помоћи да овладају савременим технологијама како би, већ сутра, користили њихов потенцијал на својим радним местима“, рекао је Јовић.

Како је рекао, подстичемо школе да на одговоран и смислен начин интегришу дигиталну технологију у процес наставе и учења, као и да спроводе дигиталну трансформацију школских процеса.

„Наше школе опремљене су дигиталним уређајима, имају приступ интернету, а многе од њих имају развијене школске политике попут концепта Донеси свој уређај. Преко једне деценије наши наставници континуирано граде своје дигиталне компетенције кроз обуке базиране на Оквиру дигиталних компетенција – Наставник за дигитално доба“, рекао је Јовић.

Он је истакао да је Министарство информисања и телекомуникација драгоцен партнер на овом путу.
„Захвални смо на препознавању потребе да се ученици и њихови родитељи подрже у дигиталном свету ван школског времена, као и да се, пре свега, јавно укаже на потенцијал онлајн простора, а онда и на опасности које у оквиру њега вребају“, рекао је он.

Чланак Јовић на конференцији Дан безбедног интернета се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa