Loading...
×

Просветне вести

Изабрано 12 најбољих радова – финалиста на конкурсу „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“

Изабрано 12 најбољих радова – финалиста на конкурсу „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/izabrano-12-najboljih-radova-finalista-na-konkursu-idemo-u-pariz-srecko-i-friz-te-vode-na-olimpijske-igre/

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Централна комисија за одабир радова на конкурсу „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“ извршила одабир најбољих 12 радова – финалиста. Члан Комисије била је и најуспешнија спортискиња у избору Олимпијског комитета Србије за 2023.годину, атлетичарка Ивана Шпановић. 

Финалисти ће учествовати у Олимпијском квизу на тему олимпизма и олимпијских игара и игри меморије, а три најбоља такмичара (у пратњи родитеља) биће награђена путовањем на Олимпијске игре 2024. године.

Финалисти конкурса „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“ су :

 • Александра Миловић, разред 8/3, ОШ „ Светозар Марковић“, Краљево
 • Бисера Илијашевић, разред 8/3, ОШ „Франце Прешерн“, Београд
 • Вања Гаџић, разред 7/1, ОШ „Светозар Марковић“, Краљево
 • Вања Стевановић, разред 6/1, ОШ „Свети Сава“, Трстеник
 • Димитрије Обрадовић, разред 6/4, ОШ „Стари град“, Ужице
 • Исидора Лукић, разред 8/1, ОШ „Андра Савчић“, Ваљево
 • Лариса Фаркаш, разред 8.б, ОШ „Петефи Шандор“, Бечеј
 • Лука Вукомановић, разред 8/3, ОШ „Братство“, Нови Пазар
 • Матеа Милићевић, разред 8/2, ОШ „Карађорђе“, Београд
 • Никола Ердељановић, разред 8.д, ОШ „Соња Маринковић“, Суботица
 • Петра Ковачевић, разред 7/1, ОШ „Данило Киш“, Вождовац
 • Селена Удовичић, разред 8/1, ОШ „Душан Јерковић“, Ужице

Министарство просвете, Олимпијски комитет Србије и Амбасада Републике Француске захваљују ученицима основних школа који су показали велико интересовање и доставили око 10.000 радова, као и наставницима који су извршили селекцију радова и доставили их школским управама.

Наградни конкурс под називом „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“ приређен је у циљу промоције олимпијских вредности међу ученицима основних школа. Право учешћа на Конкурсу имали су ученици јавних и приватних основних школа које остварују национални програм за узраст од петог до осмог разреда, као и страних установа на територији Републике Србије које остварују програм за узраст од петог до осмог разреда.

Чланак Изабрано 12 најбољих радова – финалиста на конкурсу „Идемо у Париз, Срећко и Фриж те воде на Олимпијске игре!“ се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa