Loading...
×

Просветне вести

Факултет медицинских наука у Крагујевцу обележио 46 година рада

Факултет медицинских наука у Крагујевцу обележио 46 година рада

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/fakultet-medicinskih-nauka-u-kragujevcu-obelezio-46-godina-rada/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић честитала је Факултету медицинских наука у Крагујевцу Дан факултета  и 46 година рада.

Факултет медицинских наука, као део Универзитета у Крагујевцу, регионални је центар и један од националних центара изврсности у биомедицинским наукама, који значајно подстиче и развија ову област у Републици Србији“, истакла је министарка.

Додала је да данас факултет има 15 студијских програма, који развија и спроводи све нивое високог образовања, и у свим областима поља медицинских наука: медицини, фармацији, стоматологији, и јавном здрављу.

Као резултат ових активности Факултета, данас имамо квалитетне стручњаке и научнике у области биомедицине, који су усвојили највише етичке и професионалне стандарде.  Од оснивања Факултета до данас изнедрили сте преко 6.800 дипломаца“, рекла је она.

Додала је да својом импoзaнтним научним рeзултaтима, Факултет медицинских наука у Крагујевцу представља водећу високошколску установу у пољу медицинских наука, која по квалитету и обиму рада не заостаје за установама сличне врсте најразвијенијих европских земаља.

О томе сведочи и високи пласман Универзитета у Крагујевцу на овогодишњој Шангајској листи, посебно у области клиничке медицине“, рекла је министарка.

Чланак Факултет медицинских наука у Крагујевцу обележио 46 година рада се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa