Loading...
×

Просветне вести

Ђукић Дејановић на конференцији о образовању младих у функцији спречавања корупције

Ђукић Дејановић на конференцији о образовању младих у функцији спречавања корупције

Извор: Министарство просвете – https://prosveta.gov.rs/vesti/djukic-dejanovic-na-konferenciji-o-obrazovanju-mladih-u-funkciji-sprecavanja-korupcije/

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић учествовала је на конференцији „Образовање младих у функцији спречавања корупције: Пут ка јачању друштвеног интегритета“, коју организује Агенција за спречавање корупције.

„Од кључне важности је да младима пренесемо искуства и знања о томе како да препознају коруптивно понашање, његове узроке, али и последице. У том контексту је врло значајно поштовање правих вредности и изградња и јачање личног интегритета“, рекла је министарка.

Нагласила је да кроз програме школа и различите вананаставне активности ученици имају прилику да се информишу о овој теми.

„Укључивање антикорупцијског образовања у планове и програме основног и средњег образовања и васпитања има за циљ јачање превенције корупције у раду са младима у оквиру формалног и неформалног образовања. Сузбијање корупције доприноси промовисању транспарентности, одговорности, интегритета и неговања културе која одбацује корупцију“, рекла је министарка.

Она је истакла досадашњу добру сарадњу Министарства просвете, Агенције за спречавање корупције и ОЕБС-а када је реч о овој теми.

„Наставићемо са заједничким активностима како бисмо спровели наш заједнички циљ, а то је спречавање корупције и боље разумевање овог феномена у јавности“, рекла је она.

Чланак Ђукић Дејановић на конференцији о образовању младих у функцији спречавања корупције се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa