Loading...
×

Просветне вести

Дукић Мијатовић поздравила бруцоше Педагошког факултета у Сомбору

Дукић Мијатовић поздравила бруцоше Педагошког факултета у Сомбору

Извор: Министарство просвете

Државни секретар проф. др Маријана Дукић Мијатовић поздравила је данас нову генерацију учитеља, васпитача и библиотекара Педагошког факултета Универзитета у Новом Саду, који негује дугу просветитељску традицију и традицију образовања учитеља.

Педагошки факултет у Сомбору са својих 460 студената на свим нивоима студија, наставницима и сарадницима важан је део Универзитета у Новом Саду у области унапређења квалитета васпитно-образовног рада, као и савремених технологија у образовању“, рекла је Дукић Мијатовић.

Она је бруцошима поручила да за њих почиње једно ново поглавље у животу.

Опредељивањем за овај факултет, ви сте изабрали један одговоран и племенит позив. Определили сте се за професију која је подједнако и најтежа и најлепша, јер смо сви свесни колика је улога учитеља и васпитача у образовању и васпитању деце у раном узрасту, али и у процесу одрастања и изградњи њихових система вредности“, рекла је она.

Она је похвалила Педагошки факултет који улаже сталне напоре у унапређењу образовања и популаризацији смерова за које школује своје студенте. Дукић Мијатовић је обишла и кабинет за информатику, који је финансиран средствима од опортунитета.

Чланак Дукић Мијатовић поздравила бруцоше Педагошког факултета у Сомбору се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa