Loading...
×

Просветне вести

Дукић Мијатовић: Наша мисија је да ученицима и студентима омогућимо квалитетне услове за учење и лични развој

Дукић Мијатовић: Наша мисија је да ученицима и студентима омогућимо квалитетне услове за учење и лични развој

Извор: Министарство просвете

Државна секретарка у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић истакла је да је просветни систем Републике Србије знатно је унапређен последњих година кроз развој инфраструктуре, иновирање наставног програма, дигитализацију, подизање компетенција, као и кроз унапређење положаја запослених.

Она је на свечаности поводом обележавања јубилеја – 35 година постојања Ученичког центра Београд, подсетила да је током последњих неколико година кроз Програм „Образовање за социјалну инклузију“до сада је изграђено, реконструисано, дограђено и опремљено укупно 13 домова за смештај ученика и студената чиме је обезбеђено 2620 нових места.

У седам ученичких домова у Свилајнцу, Трстенику, Крагујевцу, Чачку, Шапцу, Лесковцу и Београду смештајни капацитети повећани су за 1523 места, док су у шест студенских домова у Крагујевцу, Суботици, Чачку, Ужицу, Палићу и Београду смештајни капацитети за студенте повећани за 1097 места. У предстојећем периоду планира се повећање смештајних капацитета Студенског града на Новом Београду, за 1000 нових места“, рекла је Дукић Мијатовић.

Она је нагласила да ће Министарство просвете наставити да улаже у велике пројекте обнове и изградње домова за ученике и студенте, како би услови за боравак у њима буду што бољи, али и да субвенционише цене смештаја и исхране у установама ученичког и студенског стандарда.

Наша мисија је да ученицима и студентима омогућимо квалитетне услове за учење и лични развој. Делујемо у смеру сталног побољшавања квалитета услуга на ефикасан, економичан и транспарентан начин у складу са интересима и потребама својих корисника.

Државна секретарка Дукић Мијатовић је истакла да Ученички центар Београд, као највећа установа ученичког стандарда, представља изузетно важан сегмент сложеног просветног система Републике Србије, који треба неговати и у који треба улагати како би услови за образовање и развој наше деце били што квалитетнији.

Допринос запослених Ученичког центра Београд је, у том смислу, непроцењив. Честитам вам  јубилеј и желим срећан и успешан рад у будућности“, поручила је државна секретарка.

Чланак Дукић Мијатовић: Наша мисија је да ученицима и студентима омогућимо квалитетне услове за учење и лични развој се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa