Loading...
×

Просветне вести

Дукић Мијатовић: Иновирањем образовних процеса и програма учења, младима се дају компетенције за послове будућности

Дукић Мијатовић: Иновирањем образовних процеса и програма учења, младима се дају компетенције за послове будућности

Извор: Министарство просвете

/*! elementor – v3.11.5 – 14-03-2023 */
.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block} Државна секретарка проф. др Маријана Дукић Мијатовић учествовала је на другом панелу манифестације EV Days и том приликом изјавила да је образовање кључно за развој како друштва, тако и привреде.

Она истакла је да образовање на свим нивоима настоји да прати потребе тржишта рада и привреде.

Иновирањем образовних процеса и програма учења, младима се дају компетенције за послове будућности и тако доприноси изградњи одрживог привредног екосистем који одговара на потребе савременог доба“, рекла је државна секретарка на панелу „Обликовање будућности – свеобухватан приступ побољшању перспективе ЕВ екосистема“.

EV Days је сајам и конференција, посвећена електромобилности која представља ново глобално технолошко решење транспорта људи и робе. Догађај је осмишљен као интерактивно искуство које ће окупља водеће компаније из области аутомобилске индустрије, произвођаче компоненти, делова и софтвера за аутомобилску индустрију, пуњача и пратеће инфраструктуре за електрична и хибридна возила.

На догађају ће бити присутни представници државних, локалних и регионалних институција повезаних са предметном облашћу, као и представници компанија који имају искуство односно планирају увођење решења. базираних на електромобилности, у своје пословање.

Чланак Дукић Мијатовић: Иновирањем образовних процеса и програма учења, младима се дају компетенције за послове будућности се појављује прво на Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

aleksa
Author: aleksa