Loading...
×

Просветне вести

Позив за пријаву на бесплатну обуку: Подршка остваривању садржаја изборног програма грађанско васпитање у основној школи који се односи на одрживи развој

Позив за пријаву на бесплатну обуку: Подршка остваривању садржаја изборног програма грађанско васпитање у основној школи који се односи на одрживи развој

Линк ка вести
Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања

У документу Стратегија развоја образовања до 2030. и пратећем Акционом плану велику пажњу добило је образовање за одрживи развој. У складу са тим, Завод за унапређивање образовања и васпитања, у сарадњи са Светском организацијом за природу Адриа – Србија, реализује пројекат подршке новим програмима наставе и учења из ове области који се остварују у основној школи и гимназији. У оквиру пројекта припремљен је и овај програм дводневне обуке чији је циљ подршка остваривању изборног програма Грађанско васпитање  у првом циклусу основног образовања и васпитања јер у програму за 4. разред постоје садржаји и пратећи исходи који се односе на област одрживог развоја.

Позив је намењен наставницима/цама који у првом циклусу основног образовања и васпитања остварују изборни програм Грађанско васпитање.

Обука је бесплатна, дводневна и остварује се онлајн викендом од 9 до 15h.

Реализоваће се 2 обуке за по 30 учесника/ца.

Прва обука се организује 8. и 9. октобра, а друга 5. и 6. новембра 2022.

Приликом пријаве МОРАТЕ се изјаснити за који датум сте заинтересовани.

Обука jе акредитована и налази се на листи семинара од jавног значаjа (бр.610-00-00566/2022-07). Учесници/це обуке добиjаjу 12 бодова стручног усавршавања.

Аутори и реализатори обуке су стручњаци из ЗУОВа и Светске организације за природу Адриа – Србија, познате и по скраћеници WWF.

Приjаве се примаjу до недеље, 25.септембра 2022. у 15 часова.

За питања контакт особа у ЗУОВу је Елеонора Влаховић, eleonoravlahovic@gmail.com

aleksa
Author: aleksa