Loading...
×

Просветне вести

Обуку за примену Микробит уређаја у настави, која је тематски фокусирана на наставну тему Алгоритамски начин размишљања у оквиру предмета Дигитални свет.

Обуку за примену Микробит уређаја у настави, која је тематски фокусирана на наставну тему Алгоритамски начин размишљања у оквиру предмета Дигитални свет.

Извор: Завод за унапређивање образовања и васпитања – https://zuov.gov.rs/obuku-za-primenu-mikrobit-uredjaja-u-nastavi-koja-je-tematski-fokusirana-na-nastavnu-temu-algoritamski-nacin-razmisljanja-u-okviru-predmeta-digitalni-svet/

Позивамо све заинтересоване наставнике разредне наставе да се пријаве на обуку за примену Микробит уређаја у настави, која је тематски фокусирана на наставну тему Алгоритамски начин размишљања у оквиру предмета Дигитални свет.

Сви заинтересовани наставници разредне наставе могу да се пријаве путем овог линка: https://forms.office.com/r/fvCSDF2KtR до недеље 04.12.2022. до краја дана.

ПАЖЊА: Број полазника обуке је ограничен, те попуњавање пријавног формулара не гарантује позив за учешће на обуци.

Обука наставника разредне наставе за примену mикробит уређаја у оквиру наставне теме Алгоритамски начин размишљања предмета Дигитални свет је потпуно бесплатна и носи 16 бодова стручног усавршавања. Она је хибридног типа што подразумева да ће се први део обуке одржати онлајн на порталу petlja.org. За савладавање лекција из овог дела предвиђено је 8 сати рада. Обука је конципирана тако да након њеног онлајн дела следи један уживо дан обуке, чије је трајање такође 8 сати, а који је фокусиран на рад на пројектима. Током целокупног трајања обуке наставници разредне наставе имаће менторску подршку.

Циљ обуке је достизање виших нивоа дигиталних компетенција наставника у домену реализације наставне теме Алгоритамски начин размишљања у оквиру предмета Дигитални свет уз коришћење микробит уређаја, креирања дигиталних садржаја и рачунарских програма за решавање различитих проблема у друштву које се развојем дигиталних технологија брзо мења.

Обука наставника разредне наставе за примену микробит уређаја се реализује у склопу пројекта “Школе за 21. век – друга фаза” који спроводи и финансира Британски савет у сарадњи са Министарством просвете.

aleksa
Author: aleksa